Argos Mobiel rijdt door!

16-01-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Argos Mobiel, de elektrische vervoersservice die – vooral voor ouderen – voor kleine afstanden vervoer op maat biedt binnen de gemeenten Vlaardingen en Schiedam, gaat in 2018 door als vrijwilligersinitiatief. Argos Zorggroep en de twee gemeenten onderzoeken dit jaar de mogelijkheden voor een structurele oplossing voor betaalbaar aanvullend lokaal vervoer.

Vanaf respectievelijk 2013 en 2014 hebben de gemeenten Vlaardingen en Schiedam Argos Mobiel ondersteund met (innovatie)subsidies, om hiermee naast de regiotaxi, een nieuwe vorm van aanvullend lokaal vervoer mogelijk te maken. De voortzetting van Argos Mobiel in de huidige constructie leverde echter als re-integratieproject onvoldoende op. De twee gemeenten zijn daarom met initiatiefnemer Argos Zorggroep gekomen tot een nieuwe werkwijze om Argos Mobiel in 2018 door te laten gaan als vrijwilligersinitiatief. Hiervoor gaan de Servicepunten Vrijwilligers van de gemeenten en Argos Zorggroep nauw met elkaar samenwerken.


Brede inzet voor aanvullend lokaal vervoer
Argos Mobiel blijft daarmee in 2018 doorrijden. In het begin met een wat lagere bezetting van de voertuigen, maar naar verwachting met de inzet van vrijwilligers weer snel op volle sterkte. Doel is het vervoer niet alleen voor ouderen, maar voor iedereen binnen de gemeenten beschikbaar te stellen.


Oproep: word vrijwilliger bij Argos Mobiel!
Wilt u ook vrijwilliger worden bij Argos Mobiel? Neem contact op met Argos Zorggroep via argosservices@argoszorggroep.nl  of telefoonnummer 010 427 83 90.Gerelateerd