Appartementen op V&D-pand serieuze optie

06-11-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Het in mei 2017 al eens gelanceerde plan om appartementen bovenop het leegstaande V&D-pand te bouwen, is allesbehalve van tafel. Dat blijkt uit antwoorden van het gemeentebestuur op vragen van D66-fractievoorzitter Koen Kegel. Kegel wilde weten of er al concrete plannen zijn voor de invulling van het pand dat inmiddels langer leegstaat dan het in gebruik is geweest als V&D-vestiging.

Vastgoedeigenaar Green Real Estate zou momenteel in gesprek zijn met geïnteresseerde partijen uit de detailhandel en de branche sport & ontspanning, zo laat het college van b&w weten. Een combinatie van deze twee wordt op termijn als meest kansrijke invulling gezien voor dit pand. ,,Ook de functie wonen wordt serieus onderzocht als een toegevoegde functie.'' Er zouden dan twee woonlagen bovenop het huidige pand komen. Zonder slag of stoot gaat dat overigens niet; het gebouw moet een aantal ingrijpende aanpassingen ondergaan om dat mogelijk te maken. 

Bij het invullen van de 'winkelruimte' wordt ook gekeken naar het verhuizen van bestaande partijen in de stad. Green Real Estate mikt op vier partijen die samen het pand zouden kunnen vullen. Het bedrijf hoopt op twee of drie toezeggingen in de zomer van 2019. Een jaar later zouden de deuren dan weer open kunnen.


Gerelateerd