Annemiek Jetten nieuwe burgemeester

25-10-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Annemiek Jetten wordt de nieuwe burgemeester van Vlaardingen. Dat heeft Kees Borsboom, de voorzitter van de vertrouwenscommissie, zojuist bekend gemaakt in een extra gemeenteraadsvergadering op het stadhuis. Mr. Drs. Jetten is juriste en bestuurskundige en lid van de PvdA. Zij is nu burgemeester van Sluis (Zeeuws Vlaanderen) en wordt de eerste vrouwelijke burgemeester van de haringstad. Zij wordt begin januari door Commissaris van de Koning Jaap Smit geïnstalleerd.

Voor het burgemeesterschap van Vlaardingen maakten aanvankelijk dertien kandidaten hun belangstelling kenbaar bij de commissaris van de Koning. Daarbij twee vrouwen van wie dus één is komen bovendrijven als meest geschikte kandidaat.

Annemiek Jetten is niet geheel onbekend met Vlaardingen, Haar echtgenoot is hier geboren en deels getogen. Zij heeft een dochter die communicatie studeert in Breda, haar zoon studeert biologie in Nijmegen.

De vacature voor burgemeester van de stad Vlaardingen is ontstaan na het vertrek van burgemeester Tjerk Bruinsma per 1 januari 2014. Hij werd aanvankelijk opgevolgd door Bas Eenhoorn die aantrad als waarnemend burgemeester, al op 4 augustus van datzelfde jaar werd deze aangesteld als Commissaris Digitale Overheid en benoemde de commissaris van de Koning Bert Blase als waarnemend burgemeester.

Gerelateerd
Reacties