Amnestycollecte van 14 tot 19 maart

07-03-2016 Nieuws Amnestycollecte van 14 tot 19 maart

VLAARDINGEN - Amnesty vraagt onder de titel “geef om vrijheid” uw aandacht voor de ruim 100 Vlaardingse collectanten, die van 14 tot 19 maart op pad gaan om te collecteren. Amnesty is een mensenrechtenorganisatie en heeft uw steun voor het uitvoeren van haar onderzoeks – en actiewerk broodnodig.

Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen. Bijvoorbeeld voor Moses Akatugba. “Toen ik hoorde wat er allemaal voor me is gedaan door Amnesty International, was ik de gelukkigste man op aarde”.

Moses Akatugba was 16 jaar toen hij werd opgepakt op verdenking van een gewapende overval. Hij werd beschuldigd van het stelen van zo’n 650 euro en drie telefoons. Moses zegt onschuldig te zijn en er was ook geen bewijs. Maar na hevige marteling legde Moses toch een bekentenis af. Op grond van die bekentenis kreeg hij de doodstraf. Meer dan 800.000 mensen kwamen voor Moses Akatugba in actie, onder meer bij de Schrijfmarathon 2014. Kort daarna kwam hij vrij.

Vorig jaar is er in Vlaardingen een kleine € 8.000 opgehaald. Amnesty Vlaardingen vertrouwt erop dat u het ook dit jaar weer een goede zaak vindt om het werk van Amnesty te ondersteunen zodat zij haar werk, het opkomen voor de slachtoffers van mensenrechtenschendingen, voort kan zetten.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date