Ambtenaren krijgen nieuwe baas

25-11-2014 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN -  Met het naderende afscheid van gemeentesecretaris Cees Kruijt is er de afgelopen tijd gezocht naar een opvolger. Een nieuwe ‘baas van de ambtenaren’ is onlangs gevonden in Barendrecht: Anneke Knol-van Leeuwen, nu nog gemeentesecretaris in Barendrecht. Ze zal in het komende jaar starten op 15 januari.

De gemeente Vlaardingen staat de komende jaren voor drie belangrijke opgaven. Ten eerste wordt de verdere regionale samenwerking gezocht met Schiedam en Maassluis bij het opzetten van een regionaal participatiebedrijf en een servicecentrum voor de gezamenlijke bedrijfsvoering van de drie gemeenten. Ten tweede staat de organisatie voor een cultuuromslag op het gebied van resultaatgericht, projectmatig en programmatisch werken. Hierbij moet de huidige bedrijfsvoering doorgaan en tegelijkertijd moet er een forse reductie van het aantal ambtenaren plaatsvinden. Tenslotte staat de gemeente voor een verdere bezuinigingsopgave van circa 12 miljoen euro structureel.

Wethouder Ruud de Vries van personeelszaken geeft aan dat het college enthousiast is over de benoeming van Anneke Knol: ,,Het college heeft behoefte aan een ervaren gemeentesecretaris die in staat is de veranderingen in gang te zetten terwijl de reguliere dienstverlening doorloopt. In Anneke Knol zien wij de juiste persoon hiervoor. Ze brengt voldoende bagage mee”.

Anneke Knol was vanaf februari 2011 in Barendrecht gemeentesecretaris. Ze vormde samen met de twee gemeentesecretarissen van Albrandswaard en Ridderkerk de drijvende kracht achter het vormgeven van de BAR-organisatie, die per 1 januari 2014 gestart is. Daarvoor was zij werkzaam als hoofd Economische Zaken en Welzijn en als hoofd Strategische Ontwikkeling, waarbij zij een actieve rol heeft gespeeld in de fusie van Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek tot de gemeente Lansingerland in 2007. Daarvoor was zij in diverse functies werkzaam bij het Hoofdbedrijfschap Afbouw en Onderhoud en de Kamers van Koophandel Rotterdam en Zuid-Holland Zuid.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date