Categorieën

Service

Alsnog drie maanden zakgeld voor Tessa !

Alsnog drie maanden zakgeld voor Tessa !
Nieuws

Alsnog drie maanden zakgeld voor Tessa !

  • Redactie
  • 01-02-2016
  • Nieuws
Alsnog drie maanden zakgeld voor Tessa !
VLAARDINGEN - Tessa is één van de vele meiden die mee heeft gedaan aan de vuurwerkopruimactie. Het was de tweede keer dat Vlaardingers vuurwerkafval in konden leveren voor een euro per volle vuilniszak. Maar het was voor de eerste keer dat de bewoners een opruim- en burenpakket konden ophalen voor het opruimen.

Tessa en de andere kinderen en bewoners van haar straat verzamelden op Nieuwjaarsdag maar liefst 12 zakken vuurwerkafval. De zakken werden klaargezet om weggebracht te worden door Tessa en haar vader. De buurkinderen hadden namelijk besloten dat Tessa de opbrengst mocht hebben. Na het opruimen was het natuurlijk eerst tijd voor koffie en limonade uit het burenpakket. Dat was zo gezellig dat de planning iets uitliep.
Toen Tessa en haar vader na het koffiedrinken buiten kwamen om de vuilniszakken weg te brengen waren al de zakken weg! Wat bleek…een buurman was zo aardig geweest om ze naar de container verderop te brengen omdat er al zo hard gewerkt was door iedereen.

Iedereen kon er uiteindelijk om lachen, maar Tessa was wel een beetje beteuterd. Daar ging 3 maanden extra zakgeld! Gelukkig liep het toch nog goed af, want voor deze ene keer heeft de gemeente Vlaardingen de hand over het hart gestreken en Tessa alsnog beloond voor haar inzet. Uit handen van Angela van Peufflik van Minters (ondersteuner van de vuurwerkopruimactie) heeft zij alsnog haar 12 euro gekregen en een certificaat met daarop een handtekening van de burgemeester!