Categorieën

Service

Allemachies ! Bas is 80 jaar geworden !

Allemachies ! Bas is 80 jaar geworden !
Nieuws

Allemachies ! Bas is 80 jaar geworden !

  • Redactie
  • 17-09-2015
  • Nieuws
Allemachies ! Bas is 80 jaar geworden !

VLAARDINGEN –Bas van Toor liep vanochtend nietsvermoedend de studio van Omroep Vlaardingen aan de Hoogstraat binnen om zijn wekelijkse radioprogramma te presenteren. Toen hij achter de microfoon plaats genomen had stond hem echter een grote verrassing te wachten. Vandaag is ‘clown Bassie’ namelijk 80 jaar geworden en bij de omroep vonden ze dat vanzelfsprekend alle reden voor een feestje.

Een team van medewerkers had een speciale uitzending voorbereid waarbij allerlei bekenden uit Bas’ leven de revue passeerden; live in de studio, via de telefoon of met een vooraf speciaal ingesproken boodschap. Uit Vlaardingen was dat onder meer burgemeester Blase (die hem eerder vandaag al in persoon had gefeliciteerd), wethouder Cees Oosterom die namens het college een taart en bloemen kwam brengen en omroepvoorzitter Theo Werner. Daarnaast een lange stroom van bekende artiesten waaronder de Wannebiezz, Hans Liberg, George Baker, Annie de Reuver (zelf inmiddels al 98 jaar!) en nog vele, vele anderen. De stroom felicitaties startte overigens met die van Aad (Adriaan) van Toor, Bassie’s broer die rechtsreeks belde.

Bassie was zeer verguld met de verrassing (,,Zijn hart ligt bij de radio’’, vertelde echtgenote Coby) en van tijd tot tijd leek hij moeite te hebben zijn tranen te bedwingen. Na ruim een uur was het tijd om naar huis te gaan, waar de verjaardagsvisite verwacht werd. Niet echter na nog even met vrouw en kinderen voor een ‘staatsieportret’ geposeerd te hebben. Daarna was het met maar liefst drie taarten weer op weg.

Namens Vlaardingen24 nogmaals gefeliciteerd Bas !