Akkoord herbestemming Leskipand

06-06-2014 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Na jaren zoeken van geïnteresseerde partijen, onderhandelen en ‘sleuren’ aan wat een dood paard leek te zijn is het Paul Smolders van Stichting Stadsherstel Vlaardingen eindelijk gelukt. Het Leski pand, in de huidige staat een doorn in het oog van veel Vlaardingers, zal een nieuwe bestemming krijgen. Het meest linkse deel van het pand, met een authentieke gevel, zal tot grote vreugde van de Historische Vereniging Vlaardingen, behouden blijven.

Op woensdag 4 juni verzamelden alle bij de komende renovatie en herontwikkeling  betrokken partijen zich in het voormalige Bristol–pand aan de Hoogstraat (ook een gebouw wat op een nieuwe gebruiker wacht) om gezamenlijk een overeenkomst te ondertekenen: Stichting Stadsherstel, Waterweg Wonen, de gemeente Vlaardingen en projectontwikkelaar Culmen. Deze uiteindelijke overeenstemming is mede tot stand gekomen dankzij een substantiële bijdrage van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

Voor het feestelijke moment van ondertekening was aangebroken kwamen er nog verschillende sprekers aan bod en werd het fotoboek “Van herstellen naar vertellen” gepresenteerd. Hierin brengt Stichting Stadsherstel de Hoogstraat in beeld met daarbij een beschrijving van de behaalde resultaten.

De herontwikkeling van het Leskipand bestaat uit het slopen van bestaande opstallen, met behoud van het linker gedeelte van de voorgevel, in bouwkundige termen ‘op de vlucht gebouwd’.  Na het archeologisch vriendelijk funderen, wordt 300 m2 winkeloppervlakte op de begane grond gerealiseerd met daarboven drie woonlagen met elk vier tweekamerappartementen. De gemeente heeft in de overeenkomst aan de ontwikkelaar voorwaarden gesteld met betrekking tot maatregelen voor overlastbeperking in de openbare ruimte en de wijze van informatievoorziening aan belanghebbenden, mede in relatie tot het beperken van overlast. Zodra de planvorming door de ontwikkelaar definitief is zal deze in samenwerking met Stichting Stadsherstel Vlaardingen een informatieavond organiseren voor omwonenden en belanghebbenden. Het doel is om een zo veilig en toegankelijk mogelijke openbare ruimte te borgen gedurende de ontwikkeling, waarbij eventuele overlast zoveel mogelijk wordt beperkt.

 

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date