Afvalverwerker Beelen in andere handen

30-04-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Een bekend bedrijf in Vlaardingen is in andere handen overgegaan. Wim Beelen stapte uit het bedrijf dat hij 28 jaar geleden oprichtte. Hij verkocht het belang dat hij nog had in Beelen Groep aan Opportunity Partners. 

Sloop- en afvalverwerkingsbedrijf Beelen noemt zichzelf 'duurzame aannemer in de sloopsector, recyclaar van reststromen uit de bouw en sloop en verwerker van bedrijfs- en festivalafval'. Met ongeveer vierhonderd medewerkers zette het bedrijf afgelopen jaar bijna honderdvijftig miljoen euro om. Het hoort bij de grotere bedrijven in zijn soort in Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Harderwijk, aan de Maassluissedijk in Vlaardingen is een grote vestiging, een van de zes in Nederland.

Opportunity Partners is een investeringsbedrijf van Robert van der Wallen. Het was sinds 2015 al mede-aandeelhouder in Beelen Groep. Met de transactie van eerder deze maand is het bedrijf nu volledig eigenaar van de sloop- en afvalverwerker. Jasper Rikken, Kees van Es en Rick van Vliet geven dagelijks leiding aan het bedrijf.

Wim Beelen zegt zelf 'trots te zijn op het bedrijf en zijn medewerkers'. "In mijn wildste dromen had ik niet kunnen bedenken dat het zou uitgroeien tot deze omvang."