Afvalbrengstation op woensdag weer open

03-02-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Enkele jaren geleden was sluiting op woensdag van het afvalbrengstation van Irado aan de Kreekweg nog een bezuinigingsmaatregel. De gemeente is van die stap teruggekomen: vanaf maart is het afvalbrengstation weer open op woensdag.

De gemeente komt hiermee tegemoet aan een veel geuite wens van bewoners. Inwoners van Vlaardingen kunnen geen grofvuil kwijt in de ondergrondse containers die tegenwoordig in vrijwel de hele stad staan. Ook produceren mensen meer afval nu de economie weer aantrekt. De verruimde openstelling moet leiden tot minder drukte op de brengdagen en tot een afname van illegale dump van afval in de openbare ruimte. Met de extra openstelling op woensdag is een bedrag van bijna €29.000 gemoeid, maar daar staan naar verwachting lagere kosten van het opruimen van grof vuil, wat gedumpt is op straat, tegenover. Overigens komen die kosten in eerste instantie voor rekening van Irado, waar de gemeente aandeelhouder van is.

Vanaf volgende maand kunnen Vlaardingers op alle dagen, dus van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 15.00 uur (kosteloos) afval inleveren bij het Irado-afvalbrengstation aan de Kreekweg.

Gerelateerd