Afvalbakken afgesloten vanwege brandgevaar

10-12-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Rond Oud & Nieuw is er een verhoogd risico op brand in afvalcontainers en de afvalbakken op straat. Een afgedwaalde vuurpijl of boze opzet kan hier een flinke brand veroorzaken. Dit betekent extra belasting van de brandweer. Het is zonde van de container of afvalbak, maar bovendien ook gevaarlijk. Het vuur kan immers overspringen naar bijvoorbeeld een woning in de directe omgeving. Daarom neemt de gemeente voorzorgsmaatregelen.


Afvalcontainers gesloten

Op donderdag 31 december is het verboden om uw afval weg te gooien. Medewerkers van Toezicht en Handhaving (Lichtblauwe Brigade en Parkeerbeheer) werken op 31 december op diverse locaties in de stad. De afvalcontainers zijn die dag afgesloten om brand te voorkomen. Mensen die hun afval naast de container zetten kunnen rekenen op een boete van 90 euro. Het afvalbrengstation aan de Kreekweg 76 is op 31 december geopend van 08.00 tot 16.00 uur zodat u uw afval daar naartoe kunt brengen.


Afvalbakken

De gemeente sluit vanaf 14 december diverse afvalbakken af. De afvalbakken bij de Broekpolder, in de buitengebieden en in de parken worden eerst afgesloten. Daarna volgen de bakken in de stad. Op 31 december gaan de afvalbakken in de winkelcentra dicht. Vanaf 2 januari worden de afvalbakken in de winkelcentra weer geopend, vanaf 4 januari gebeurt dit in de rest van de stad.


Afvalbrengstation: gewijzigde openingstijden

Het afvalbrengstation aan de Kreekweg is gesloten op 25 & 26 december en op 1 januari. op 31 december is het afvalbrengstation geopend van 08.00 tot 16.00 uur zodat u uw afval daar naartoe kunt brengen.Gerelateerd