Afsluitingen A20 in de nachten van 7 en 8 februari

04-02-2022 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Voor de komst van de Blankenburgverbinding wordt de A20 verbreed van twee naar drie rijstroken per richting. Daarom zullen in 2022 regelmatig weekendafsluitingen van de A20 plaatsvinden. Ter voorbereiding op het eerste afsluitingsweekend dit jaar (18-21 februari) worden in de nachten van 7 en 8 februari al werkzaamheden verricht. Hiervoor zal per nacht één rijrichting worden afgesloten.

In het weekend van 18 tot 21 februari gaat bouwconsortium BAAK in opdracht van Rijkswaterstaat de rijbanen van de A20 verleggen. Zo komt er ruimte vrij om een waterdoorgang (‘een duiker’) onder de A20 te bouwen, terwijl het verkeer er gewoon langs kan rijden. Op maandagnacht 7 en dinsdagnacht 8 februari treft BAAK voorbereidingen voor de weekendwerkzaamheden. Er worden onder meer barriers langs de A20 geplaatst als afscherming tussen de snelweg en de berm en er worden zogenoemde werkvakken voorbereid. 

Nachtafsluitingen

Op 7 februari tussen 22.00 uur tot 05.00 uur is de A20 dicht richting Rotterdam tussen Maassluis en Vlaardingen-West (Marathonweg). Op 8 februari is de A20 afgesloten richting Hoek van Holland tussen Vlaardingen (Holysingel) en Maassluis, eveneens van 22.00 uur tot 05.00 uur de volgende ochtend. De opritten naar de snelweg gaan beide avonden om 21:00 uur dicht.

Weggebruikers wordt aangeraden om goed voorbereid op weg te gaan en van tevoren hun route te checken. Zo kan men op tijd beslissen over de route of eventuele alternatieven als er afsluitingen zijn.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date