Afscheid van de zomer

16-09-2018 Nieuws Marijke Bozzano

VLAARDINGEN – Iedere zondag op Vlaardingen24: Vlaardingers in den Vreemde! Vlaardingers die de Haringstad achter zich hebben gelaten om elders in de wereld hun geluk te zoeken, geven bij toerbeurt een kijkje in de keuken van hun leven 'in den vreemde'. Lees de belevenissen van Wilma Hollander (Griekenland), Marijke Persijn (België), Cora Vlug (Verenigde Staten) en vandaag Marijke Bozzano (Italië)

Het is al half september en hier in Italië is het nog volop zomer. De meeste toeristen zijn weer naar huis, en die er nu nog zijn is een handje vol. Ook onze kleinzoon Francesco is uit Nederland teruggekeerd, met volop verhalen van wat hij allemaal heeft meegemaakt. Het laatste weekend Zomerterras in Vlaardingen,  met zijn ooms, tantes, nichten en neven, heeft hij twee superavonden gehad; hij vond het geweldig en ik ben dan ook bang dat hij dit het volgende jaar weer over gaat doen. Misschien  moeten wij dan ook maar meegaan. Eigenlijk gaan wij nooit in de zomer naar Nederland, maar het is misschien toch wel leuk om dit  ook een keer mee te maken.

Hij kwam maandagavond laat aan en dinsdag en donderdag had hij gelijk een examen van school, dus nog even spannend, maar hij is geslaagd. Toen was hij nog niet klaar, want er stond hem nog een klusje te wachten, wat hij trouwens erg leuk vond: op woensdag begonnen de  “Vele D’Epoca di Imperia”, een vijfdaags zeilevenement wat hier iedere twee jaar word gehouden. Er worden vier dagen wedstrijden gevaren. En iedere avond zijn er buiten de gezellige plekjes waar je kan eten, met muziek van een  DJ tot optredens van verschillende groepen  waar ook gedanst wordt.

Op dit evenement worden studenten van de opleiding toerisme en scheepvaart gevraagd om bij een stand te staan om zo informatie aan het publiek dat daar om vraagt te geven. Ook Francesco was gevraagd  voor de zaterdagavond en zondag.

Normaal ben ik daar alle dagen te zien want het is altijd een heerlijk sfeertje en  ik vind het heerlijk om foto’s te maken. Twee jaar geleden maakten Carlo en ik nog een boottocht om de zeilboten van dichtbij op het water te zien en te fotograferen. Misschien herinnert iemand zich nog  wel mijn column die ik daarover had geschreven.

Dit jaarging dit door ziekte van Carlo helaas niet door, maar op zondagochtend heb ik de laatste dag toch even een uurtje  samen met onze dochter Simona even over de haven gewandeld. Natuurlijk vooral om even Francesco te zien en ook om wat foto’s te maken. Leuk om die jonge mensen te zien, dat ze zoveel plezier in hun werk hebben, wat ook belangrijk voor hun studie is.

Die laatste dag worden de winnaars  bekendgemaakt en tot onze vreugde zat daar ook onze neef Paolo Bozzano bij; hij en zijn medezeilers wonnen brons in de categorie jeugd onder de 18.

Het hele evenement wordt afgesloten met prachtig vuurwerk waarvan wij vanaf ons terras toch een beetje meegenieten.

Volgende week gaan hier de scholen weer beginnen, en dan is ook deze zomer  weer voorbij die voor ons wel heel anders is gelopen. Maar de herfst komt er aan met zijn mooie kleuren en daar gaan we zeker van genieten, want er is altijd wel iets om van te genieten !

Ciao,

MarijkeGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date