Afscheid van de spoorlijn met Hondekop

07-03-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Er wordt al iets meer bekend over de afscheidsdag van de Hoekse Lijn op zondag 26 maart. Op die dag wordt officieel afscheid genomen van de Hoekse Lijn als spoorlijn voor hoofdlijnmaterieel. Na een grondige verbouwing zal de spoorlijn onderdeel gaan uitmaken van het Rotterdamse metronet. Samen met ander historisch materieel zal een zogeheten Hondekop die dag diverse pendelritten uitvoeren tussen Hoek van Holland en Rotterdam Centraal.

Een legendarische verschijning op de Hoekse lijn waren de boottreinen Amsterdam - Hoek van Holland v.v., waarbij onder andere ‘hondekoppen’ werden ingezet. Hoewel deze boottreinen al enige jaren tot het verleden behoren kunt u op 26 maart nog eenmaal plaats nemen in zo'n boottrein. Treinstel 766 van de Stichting Hondekop zal in de vroege ochtend vanuit Amsterdam (vertrek circa 9.20 uur) naar Hoek van Holland vertrekken en aan het einde van die dag terug gaan naar Amsterdam (vertrek Hoek van Holland circa 16.50 uur). U kunt zich inschrijven via onderstaande link. Wacht niet te lang, het is uw allerlaatste kans...

Meer informatie en het inschrijfformulier zijn hier te vinden.

Let op: wanneer u zich aanmeldt voor een retourreis, realiseer u dan dat u die alleen aan boord van de 766 kunt maken. Dus: heen aan het begin van de ochtend uit Amsterdam, terug aan het einde van de middag uit Hoek van Holland. Uw retourreiskaartje is NIET geldig als vervoersbewijs in treinen van NS.

 

 

 

Gerelateerd