Ada Onderdelinden wint fotowedstrijd Broekpolder

12-11-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Ada Onderdelinden-Visser heeft de eerste prijs gewonnen in de fotowedstrijd die de Federatie Broekpolder organiseerde. Haar foto toont de polder in een besneeuwd landschap. Zij ontving een fotobon van Ringfoto Engelse ter waarde van € 125,- én mag een half jaar lang sporten in de Polderpoort. De jury schreef over de winnende foto in haar rapport onder andere: Een prachtig combinatie van stad en natuur, van de mooie Broekpolder versus de industrie. De polder op zijn mooist in een sfeervol besneeuwd landschap. Hoe vaak gebeurt dat nog?

De tweede prijs - een fotobon van € 75 én vier kwartalen een prachtig boeket bloemen van Jac. Verkuil – ging naar Paul Meuldijk. Hij legde het symbool van de Ruigte, de Schotse Hooglander, vast in een prachtig ochtendgloren. 

De derde prijs was voor Sandy Struijs. Een heel fraaie compositie met romantisch tegenlicht, waardoor het kind optimaal tot leven komt. Een foto vol symboliek over de weg die het kind moet zoeken, balancerend op de levens-balk, schrijft de jury. Haar prijs bestond uit een fotobon ter waarde van € 50 en een zonnebril van opticien ‘t Hart.

De prijs voor de beste sportfoto was voor Peter Spek. Hij ontving hiervoor een fotobon t.w.v. € 75 en een diner-voor-twee bij het sushirestaurant Polderpoort. De jury beoordeelde als volgt: De stoere man met opvallend rood shirt heeft duidelijk plezier in zijn actie. Een indringend beeld en goede compositie. Technisch mooie foto van een sport die in de vernieuwde Broekpolder populair is. 

De prijzen werden in de Polderpoort uitgereikt door Yvonne Batenburg en juryvoorzitter Hugo Mulder. 

Alle ingezonden foto’s zijn  te zien op de website van de Federatie Broekpolder: www.federatiebroekpolder.nl. Ook staan in de Broekpolder twee mega-borden waarop de winnende  foto’s te zien zijn.

Gerelateerd