Categorieën

Service

Actie tegen snelheidsduivels

Actie tegen snelheidsduivels
Nieuws

Actie tegen snelheidsduivels

  • Redactie
  • 30-05-2014
  • Nieuws
Actie tegen snelheidsduivels

VLAARDINGEN -  Nadat op 17 februari een automobilist met hoge snelheid dwars over het Verploegh Chasséplein reed, kwam er de nodige kritiek los: volgens meerdere bewoners van de Oostwijk wordt de Schiedamseweg vaak als racebaan gebruikt. De gemeente Vlaardingen gaat nu extra snelheidsremmende maatregelen nemen op het gedeelte tussen de Hoflaan en het Verploegh Chasséplein. De uitvoering ervan valt samen met werkzaamheden aan de riolering en de bestrating.

Van 14 juli tot en met 29 augustus zal er gewerkt worden aan de Schiedamseweg. Het gedeelte tussen de Hoflaan en de Eendrachtstraat zal volledig worden afgesloten voor verkeer. Hier wordt zowel de riolering vervangen als een deel van het asfalt vernieuwd.

De snelheidsremmende maatregelen bestaan uit het aanbrengen van twee keer twee paar verhoogde ‘kussens’, zoals die al bij de Stadsgehoorzaal liggen. Het eerste paar wordt ter hoogte van Schiedamseweg 71-73 aangebracht en het tweede paar ter hoogte van de huisnummers 84-86. De dienst Openbare Werken meldt goede ervaringen te hebben met de kussens. De snelheid waarmee wordt gereden zou er daadwerkelijk door afnemen. Inmiddels zijn de bewoners van de Oostwijk via een brief over de werkzaamheden geïnformeerd.