Aanvraag vreugdevuur Broekweg kansloos

10-11-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - In 2018 kwam er een einde aan de traditionele Vlaardingse vreugdevuren aan de broekweg en de Marathonweg. Waar ze tot dan toe waren gedoogd, werden ze in dat jaar  definitief verboden. de voormalige burgemeester Annemiek Jetten zal het zich nog goed herinneren. Ze kreeg vele verwensingen naar het hoofd waarvoor een enkeling zich uiteindelijk zelfs voor de rechter moest verantwoorden.

In 2019  ontstond er een bestuurscrisis en vertrok Jetten. In haar plaats keerde Bas Eenhoorn terug als interim-burgemeester van Vlaardingen. Voor de nieuwe aanvraag die er dat jaar lag om een vreugdevuur aan de Broekwegweer toe te staan maakte dat weinig uit. Die werd resoluut afgewezen.

Een nieuwe poging dit jaar leek dan ook op voorhand verspilde moeite maar toch waagde een groep bewoners van de Broekweg zich aan de aanvraag. Deze week kwamen burgemeester en wethouders met een reactie op de aanvraag. Die werd - u raad het al - wederom afgewezen. ,,Het maken van een vuur op de openbare weg is bij wet verboden vanwege de gevaren die dit met zich meebrengt. Dit gevaar is met geen maatregel weg te nemen. Het maken van een vuur op de openbare weg is niet alleen in strijd met de Wet Milieubeheer en de APV, maar kan ook leiden tot overlast op straat en verstoring van de openbare orde.''Gerelateerd