Aantal overnachtende vrachtwagenchauffeurs laag

12-06-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Overnachten in de vrachtauto? Dat mag sinds enkele jaren niet meer in Vlaardingen. Steeds meer vrachtwagenchauffeurs lijken dit te weten, want bij de laatste controle werden slechts twee overtreders aangetroffen.

Achtergelaten rommel, toiletteren in de openbare ruimte, alcoholgebruik en onveilige verkeerssituaties. Dat waren de klachten naar aanleiding waarvan het overnachtverbod ingesteld is. Niet gek ook dat overnachten in de vrachtwagen overlast oplevert, want de Vlaardingse parkeerplaatsen hebben niet de voorzieningen die nodig zijn om het overnachten van chauffeurs plezierig te maken voor zowel de chauffeurs als voor de omgeving. Daarom worden chauffeurs doorverwezen naar vrachtwagenparkeerplaatsen in de regio waar wel voorzieningen zijn zoals wasgelegenheid, toiletten en toezicht.

Chauffeurs kiezen soms vanwege de kosten van zo’n vrachtwagenparkeerplaats (chauffeurs uit sommige landen moeten rondkomen van een zeer laag loon) toch nog voor andere parkeerplaatsen. In de stad zorgde dit op diverse plekken voor teveel overlast, wat aanleiding was om het verbod in te voeren.


Controle

In de week van 4 tot en met 8 juni heeft er in de vroege ochtend tussen 04.00 en 06.00 uur weer een controle plaatsgevonden op de diverse parkeerplekken. Twee vrachtwagenchauffeurs zijn bekeurd voor overnachten. Zij stonden aan de Schiedamsedijk in het Beneluxworkpark. Het is niet eerder voorgekomen dat er bij een controle zo weinig overtreders aangetroffen zijn.

Gerelateerd