Aanleg Waterpoort Vlaardingen kan van start

11-04-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De Vlaardingse Broekpolder krijgt er met Waterpoort Vlaardingen deze zomer een nieuwe recreatieve voorziening bij. Het project biedt straks, met een 90 meter lange passantensteiger, een warm welkom voor vaarrecreanten uit de regio. Inmiddels zijn alle nodige vergunningen voor de aanlegvoorziening binnen en daarmee kunnen de werkzaamheden van start gaan. De werkzaamheden zijn naar verwachting halverwege juni gereed, om het project op zaterdag 20 juni op passende wijze te openen tijdens de Midden-Delflanddag.

Niet geheel toevallig, want Waterpoort Vlaardingen vormt een van de toegangspoorten tot het recreatiegebied Midden-Delfland. De gratis aanlegvoorziening is tussen zonsopgang en zonsondergang toegankelijk voor watersportliefhebbers en ligt op loopafstand van onder andere het Klauterwoud en het MTB-parcours in de Vlaardingse broekpolder. De aanlegvoorziening vormt straks tevens de thuisbasis voor het drijvend bezoekerscentrum, dat een plek krijgt in een historisch schip. Op het schip kun je niet alleen terecht om te zien wat er allemaal te beleven is in de omgeving, maar hier kan je straks ook terecht om een elektrische sloep te huren. De organisatie hoopt nog dit jaar het historische schip in gebruik te nemen.

De stichting Cultuur & Recreatie Zuid-Holland en bureau Op Koers! hebben zich sinds 2011 sterk gemaakt om de ontwikkeling op gang te brengen. Gedurende het project is nauw samengewerkt met de Federatie Broekpolder, het Hoogheemraadschap van Delfland en de Gemeente Vlaardingen. Het project wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Provincie Zuid-Holland en wordt verder gerealiseerd zonder enige financiële bijdrage vanuit de Gemeente Vlaardingen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date