Aanleg rotonde Van Hogendorplaan/Rotterdamseweg half maart van start

07-03-2022 Nieuws Redactie

Wethouder Bart Bikkers op het kruispunt waar de rotonde komt. fotografie: Angelique van Woerkom

VLAARDINGEN - De aanleg van een rotonde op het kruispunt Van Hogendorplaan/Rotterdamseweg start op 14 maart 2022. De nieuwe rotonde is naar verwachting op 10 juli 2022 klaar. Aannemer Heijmans Infra legt de rotonde aan in opdracht van de gemeente Vlaardingen. De nieuwe rotonde moet de doorstroming verbeteren en de verkeersveiligheid vergroten.

Niet alleen de auto, maar ook fietsers kunnen straks gemakkelijker en veiliger doorfietsen, want op de rotonde hebben fietsers voorrang op gemotoriseerd verkeer. Daarnaast krijgen de fietspaden rijwielvriendelijke trottoirbanden. Als een fietser de bocht verkeerd inschat en uit balans raakt, helpt een schuine stoeprand om overeind te blijven. Ook de oversteekmogelijkheden voor voetgangers worden beter. Op meerdere plaatsen kan veilig en overzichtelijk overgestoken worden. 

Het midden en de zijvlakken van de rotonde krijgen kleurige beplanting. Voor het realiseren van de rotonde moeten helaas vier bomen gekapt worden. Het goede nieuws is dat er veertien bomen terugkomen op en in de omgeving van de rotonde.

In de eerste week, van14 tot en met 18 maart 2022, start de aannemer met voorbereidende werkzaamheden, zoals het verwisselen van de huidige verkeerlichten voor tijdelijke verkeerslichten. De aanleg van de rotonde wordt in juli afgerond met het aanbrengen van de deklaag op het nieuwe asfalt. Dit gebeurt in het weekend, waarschijnlijk op zaterdag 9 en zondag 10 juli 2022. Dan is de rotonde dicht voor alle verkeer.


 er uit.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date