Aanleg Hoekse Lijn blijft hoofdpijndossier

22-07-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN/ROTTERDAM - De aanleg van de Hoekse Lijn blijft een hoofdpijndossier voor de gemeente Rotterdam. Zo blijken er nu weer 'vreemde' storingen bij bruggen op het tracé te zijn. Ook zijn er problemen met de spoorbeveilingssoftware (die drie weken verlaat eind augustus wordt opgeleverd) en is er gedoe over de documentatie van de metrolijn die Vlaardingen - op termijn - verbindt met het Hoekse strand.

Dat schrijft de gemeente Rotterdam in een voortgangsrapportage over de Hoekse Lijn. Daarnaast kampt de lijn ook met pech. Zo reed er eind juni een vuilniswagen een deel van de bovenleiding kapot bij de Van Beethovensingel in Vlaardingen. Dat herstel levert ook vertraging op. Toch gaat Rotterdam ervan uit dat er snel gestart kan worden met testritten en dat nog dit jaar de metro over de Hoekse Llijn rijdt.

De nieuwe lijn had in september afgelopen jaar gereed moeten zijn. De lijn kost 462 miljoen euro, 90 miljoen meer dan begroot. De Rotterdamse wethouder Pex Langenberg stapte op vanwege de problemen en kostenoverschrijdingen. In 2019 wordt de lijn doorgetrokken naar het strand. Dat deel wordt in de eerste helft van 2021 in gebruik genomen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date