Aangifte tegen raadslid ONS.Vlaardingen

21-08-2017 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN - ,,De uitspraken van raadslid Ron Boers van ONS.Vlaardingen zorgen ervoor dat groepen tegen elkaar worden opgezet''. Dat is de mening van Vlaardinger Patrick Klok, beheerder van de Facebookpagina Veilig Vlaardingen  . Klok nam eerder samen met Frank Maarleveld en Bo Singerling het initiatief om met verschillende partijen in de stad te overleggen hoe met name het centrum van de stad veiliger kon worden. Sinds enige tijd voert hij een eigen koers.

,,Haat zaaien is in het openbaar bewust uitspraken doen over bepaalde mensen of groepen in de Nederlandse samenleving. De uitspraken die Ron Boers doet vallen niet binnen de vrijheid van meningsuiting'', aldus Klok. ,,Boers kwam op de Facebookpagina Vlaardingse Burgers Willen Inspraak met het verhaal dat wetenschappelijk onderzoek uitwijst dat daar waar meer hoofddoekjes op straat verschijnen er meer radicalisering komt'', vervolgt Klok. ,,Ik wilde van hem weten waar hij dat op baseerde en vroeg hem de link naar dat onderzoek. Die kreeg ik vervolgens niet. Ik vind dat je een discussie moet voeren op basis van argumenten en feiten, en dat je niet zomaar wat moet roepen. Omdat Ron Boers er een handje van heeft om regelmatig uitspraken te doen die juist groepen tegen elkaar opzet heb ik hem al een tijd geleden verwijderd van de Facebookpagina Veilig Vlaardingen. Ik heb nu een volgende stap genomen en aangifte gedaan wegens haat zaaien''.

,,Met boef Boers'', begint Ron Boers als we hem bellen. ,,Patrick is waarschijnlijk bang dat we de grootste partij worden met de gemeenteraadsverkiezingen'', antwoordt hij desgevraagd aan Vlaardingen24. ,,Met dit soort acties probeert hij ons te demoniseren, terwijl we juist belangrijke zaken aankaarten en al bijna vier jaar lang ook op de politieke agenda zetten'', aldus Boers. ,,Ik heb me verder nog niet verdiept in de aangifte die tegen me gedaan is, maar wacht het even af. Wat die uitspraak over hoofddoekjes en radicalisering betreft, dat is een uitspraak van Professor Ruud Koopmans. Die heeft toch wel enig gezag en ik hecht ook veel waarde aan zijn onderzoek''.

De pagina waar het begon, Vlaardingse Burgers Willen Inspraak (VBWI), wordt mogelijk binnenkort opgeheven. Beheerder Robert Daalmeijer twijfelt nog maar ,,er moet een en ander gaan veranderen, maar dat zal niet meevallen'', aldus Daalmeijer. ,,Alhoewel VBWI een breder platform is vind ik het soms veel te rechts worden. VBWI is niet links of rechts maar voor Vlaardingen en dat moet dan dus alle kleuren kunnen dragen. Misschien moet ik me maar even terug trekken,.... Ik heb er te weinig tijd voor, maar de pest is dat ik natuurlijk wel word aangesproken over hoe het er nu aan toe gaat, dus er moet echt wat gaan veranderen'', besluit Daalmeijer.

Gerelateerd