225 ton strooizout om de winter door te komen

26-11-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De winter staat in de deuropening te trappelen. Laat hem maar komen! De strooiploeg van de gemeente staat in de startblokken voor het nieuwe strooiseizoen. De strooiwagens en -materialen zijn getest en een flink team staat klaar om de Vlaardingse doorgaande wegen en fietspaden een winter lang begaanbaar te houden.

Er ligt 225 ton strooizout klaar op de Stadswerf en er staan grote en minder grote strooiwagens klaar. Hoeveel er gestrooid moet worden, is ieder jaar weer een verrassing. Er zijn winters geweest waarin de strooiploeg niet vaker dan drie keer in actie kwam, maar vorig jaar was dit maar liefst 35 keer! Gemiddeld gaat de strooiploeg zo’n 20 tot 25 keer per jaar op pad.

De gemeente strooit met glad weer 180 kilometer doorgaande wegen en 150 kilometer fietspaden in Vlaardingen. Het gaat dan om de hoofdwegen, wegen die de wijken ontsluiten, doorgaande fietsroutes en routes waarover het openbaar vervoer rijdt.

Niet alle wegen worden dus gestrooid. Het is niet mogelijk alle straten en paden sneeuw- en ijsvrij te houden. In woonwijken is strooien ook niet zo effectief. De pekel werkt namelijk pas echt goed als er veel auto’s overheen rijden. In rustigere straten vriest het wegdek binnen de kortste keren weer op.
Wil je weten welke straten sneeuw- en ijsvrij gemaakt worden? Kijk dan op www.vlaardingen.nl/strooien.Gerelateerd