'Twee weken gratis reizen met Hoekse Lijn'

07-12-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De complete Vlaardingse Raad wil dat alle inwoners van de steden langs de Hoekse Lijn (Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Hoek van Holland) twee weken gratis mogen reizen met de Hoekse Lijn. Dit moet gelden als compensatie voor alle ellende die is veroorzaakt door het langdurige uitstel van de opening van de lijn. De twee weken zouden tot een jaar na opening geldig moeten zijn.

De raadsleden vinden dat de inwoners van genoemde steden hard zijn getroffen in reistijd en comfort door het langdurig uit de dienst zijn van de Hoekse Lijn. ,,Nu bestaat er een zeer geringe compensatieregeling, waarbij iemand die een los vervoersbewijs koopt, direct korting krijgt en een abonnementhouder (de trouwste klant) een omslachtig declaratieformulier moet invullen en binnen tien dagen zijn of haar compensatie dient aan te vragen. Helaas is gebleken dat deze regeling niet bij alle trouwe klanten bekend is'', aldus de raadsleden.

De partijen roepen wethouder Bart Bikkers op tijdens het eerstvolgende overleg te pleiten voor een duidelijke en goede compensatieregeling. Naast 14 dagen vrij reizen voor iedere inwoner verwachten zij voor abonnementshouders twintig procent korting op het eerstvolgende abonnement. Ook moet de RET de Hoekse Lijn gratis open te stellen tijdens de grote stadsevenementen van Schiedam, Maassluis, Vlaardingen en Hoek van Holland.

Mocht de Hoekse Lijn later dan op 1 maart gaan rijden, dan verwachten de raadsleden twee dagen extra vrij reizen voor iedere maand extra uitstel van de opening.Gerelateerd