'Toch arbeidsmigranten bij volkstuinen Zuidbuurtseweg'

24-09-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De gemeente Vlaardingen wil toch arbeidsmigranten gaan huisvesten bij de volkstuinen aan de Zuidbuurtseweg. Dat beweert ONS.Vlaardingen. de gemeente zou zes 'bouwclusters op het terrein willen realiseren. De locatie aan de Zuidbuurtseweg leek aanvankelijk nog af te vallen nadat eerder een zogenaamd Polenhotel aan de Zwanensingel werd ingepland en ook een deel van de Elementen aan de Energieweg geschikt zou worden gemaakt voor de huisvesting van arbeidsmigranten.

Nu lijkt dus ook de Zuidbuurtseweg weer in beeld. De gemeente moet op korte termijn met oplossingen komen omdat de Valkenhof eind dit jaar zal worden gesloopt. De gemeente heeft op dinsdag 1 oktober een informatieavond belegd waar de plannen verder uit de doeken worden gedaan. ONS.Vlaardingen vindt die plannen op voorhand onacceptabel vanwege 'de altijd gebleken overlast voor de omgeving, die door deze groep inwoners van Vlaardingen worden veroorzaakt'. 

ONS.Vlaardingen pleit voor een locatie aan het einde van de George Stephensonweg en de James Wattweg, in het verleden is deze locatie in beeld geweest voor de realisering van een AZC. De benodigde infrastructuur is aanwezig en van parkeerproblemen is geen sprake. ,,De procedure met betrekking tot een aanpassing van het bestemmingsplan zou voor deze locatie min of meer gelijk zijn'', aldus ONS.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date