Categorieën

Service

'Gemiste kans'

'Gemiste kans'
Nieuws

'Gemiste kans'

  • Redactie
  • 29-10-2019
  • Nieuws
'Gemiste kans'
VLAARDINGEN - Het zal je vast niet ontgaan zijn; het is weer langer donker buiten, het wordt kouder en natter en de blaadjes aan de bomen verkleuren langzaamaan van groen, naar geel, naar bruin. Uiteindelijk vallen de bladeren ook weer van de bomen, en komen ze vaak op de straten terecht. En vanaf hier wordt het lastig; want natte bladeren kunnen weleens voor gladheid zorgen.

Bram Keizerwaard, voormalig rector van ‘Het Groen’, probeert al wat langer een oplossing voor het verwerken en afvoeren van die bladeren te realiseren. Dat lukt nog niet en op facebook doet hij er verslag van: ,,We zullen doorgaan....Al sinds vorig jaar probeer ik ook in onze gemeente en zeker in onze lommerrijke buurt, tijdelijk een bladcontainer geplaatst te krijgen. In de herfst kun je, zeker in lommerrijke buurten, de bladeren niet kwijt in de gft-bak. Bewoners proppen ze dan in de huisvuilcontainers of laten ze liggen. In veel plaatsen is men overtuigd en enthousiast voor deze oplossing....Rondgang gemaakt langs diverse afdelingen van onze gemeente. Aardige mensen, dat wel, maar zonder resultaat. Gemiste kans om in een goed blaadje te komen.’’

In Schiedam zijn ze al wat verder want daar komt Irado in beeld. Vanaf deze week plaatst Irado weer op dertig verschillende plekken verspreid over Schiedam bladkorven. Dit doen ze met name in straten met gemeentelijke bomen. Men ervaart hier vaak overlast als bladeren op straat of in de (voor)tuinen waaien. Buurtbewoners kunnen het blad dat op straat of in de tuinen ligt zelf in de bladkorven gooien. Deze korven worden vervolgens door Irado geleegd. De bladkorven blijven staan tot januari 2020.