Werkzaamheden kruispunt Schiedamseweg/Hoflaan

16-02-2015 Nieuws Redactie

Vanaf 16 februari wordt het kruispunt Schiedamseweg/Hoflaan aangepast. De aanpassing is onderdeel van de herinrichting Blokmakersplaats. Het gebied is een 30 km-gebied geworden en daarvoor moet de weg worden aangepast. De werkzaamheden gaan in totaal 10 weken duren. Tijdens de werkzaamheden blijft de Schiedamseweg gedeeltelijk open voor verkeer. Tijdens fase 2 en 3 komt er een tijdelijk verkeerslicht te staan om het verkeer te leiden. De Oosthavenkade wordt wel vijf weken afgesloten.

De planning van de herinrichting is als volgt:

Fase 1 : maandag 16 februari t/m vrijdag 6 maart, duur 3 weken

Fase 2 : maandag 9 maart t/m vrijdag 13 maart, duur 1 week

Fase 3 : maandag 16 maart t/m vrijdag 20 maart, duur 1 week

Fase 4 : maandag 23 maart t/m vrijdag 3 april, duur 2 weken

Fase 5 : maandag 6 april t/m vrijdag 24 april, duur 3 weken

Op maandag 16 februari wordt de Oosthavenkade afgesloten voor de duur van vijf weken. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Spoorsingel, Binnensingel en de Schiedamseweg. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Bleekstraat en de Ida Maria de Raadtstraat.  De parkeerplaatsen aan de Hoflaan tussen de Schiedamseweg en Emmastraat vervallen tijdelijk voor de opslag van materialen. Daarvoor zijn de werkzaamheden al begonnen. De bus die normaal over de Hoflaan rijdt, rijdt tijdens de werkzaamheden via de Julianasingel/Schiedamseweg.

Fase 2 en 3: veel verkeershinder

Tijdens fase 2 en 3 is er veel verkeershinder. Van de Oude Havenbrug en de Schiedamseweg wordt een rijbaan afgesloten voor autoverkeer. De afsluiting duurt twee weken. Al het verkeer kan wel gebruik maken van de andere rijbaan waarbij de voorrang geregeld wordt door een tijdelijk verkeerslicht.

Gebruiksvriendelijker

Door een 30 km-gebied in te stellen is de Blokmakersplaats gebruiksvriendelijker voor fietsers en voetgangers. Hierdoor vervalt ook de noodzaak voor verkeerslichten op zowel het kruispunt Westhavenplaats/Blokmakersplaats als op het kruispunt Schiedamseweg/Hoflaan.


Gerelateerd