Categorieën

Service

Weer naar school: Platipus helpt een handje

Weer naar school: Platipus helpt een handje
Bedrijven nieuws

Weer naar school: Platipus helpt een handje

  • Advertorial
  • 13-09-2013
  • Bedrijven nieuws
Weer naar school: Platipus helpt een handje

VLAARDINGEN - Het is september en een nieuw leerjaar is begonnen. Op de straten zie je weer het vertrouwde beeld van kinderen en jongeren op weg naar school. Het onstuimige herfstweer maakt dit plaatje compleet.

Bij Platipus waren we gedurende de zomer al druk bezig met de voorbereidingen voor dit nieuwe leerjaar. Niet voor Vlaardingse studenten, maar voor automonteurs in opleiding uit heel Europa.


Interactieve lesboeken

Ook professionals die graag met hun handen werken, ontkomen er niet aan zo nu en dan met hun neus in de boeken te zitten. Maar dat hoeft niet alleen het lezen van papierwerk te zijn. Met het gebruik van een door Platipus ontwikkelde app wordt hun lesboek aangevuld met de behandelde automodellen en -onderdelen in 3D perspectief. De lesstof is zo van alle kanten te bekijken en daarnaast ook nog eens interactief. Complexe onderwerpen kunnen zo veel eenvoudiger inzichtelijk worden gemaakt!


‘Doeners’

Even terug naar de natte straten van Vlaardingen. Vanaf sommige plekken in deze stad vang je over de straten, tussen de gebouwen door, een glimp op van machtig grote schepen en machines. Het geeft een surrealistisch beeld van de werktuigen die in het haven- en industriegebied in gebruik zijn.

Dit stuk van Vlaardingen heeft ons altijd al aangetrokken, maar we wisten nog niet hoe we het konden combineren met de (software) technieken die we bij Platipus gebruiken. Met Platipus technologie sluit leerstof nauw aan op de praktijk en dat zal de leerstijl van ‘doeners’ aanspreken. De link tussen automonteurs en mensen werkzaam in de (haven)industrie is wat ons betreft daarmee gelegd. We houden u hier op de hoogte van onze ontdekkingsreis naar deze nieuwe kansen!

 

Probeer onze technologie zelf

Vijf jaar geleden vestigde Platipus zich in de Hoogstraat en deze plek verveelt nog steeds niet. De straat is zoekend naar een nieuwe functie in de stad en dit lukt al aardig: We hebben het hier in korte tijd enorm zien opknappen. Niet alleen voor winkeliers, ook voor de zakelijke markt wordt de straat steeds interessanter.

1 november zijn er in de Hoogstraat verschillende b2b activiteiten op de 'Dag van de Inspiratie'. Platipus houdt die dag een ‘expositie’ van interessante voorbeelden van onze software in het Blanco Instituut op de Hoogstraat 155. Wij heten geïnteresseerde ondernemers van harte welkom om zelf te ervaren hoe Platipus software oplossingen voor u interessant kunnen zijn.


Weer naar school, of op stage!

We ontwikkelden dan geen leermiddelen voor Vlaardingse studenten, we zijn nu wel een GOC erkend leerbedrijf!  Dit betekent dat leerlingen van verschillende opleidingen van het Grafisch Lyceum Rotterdam bij Platipus stage kunnen lopen en zo een leerzame ervaring kunnen opdoen. 

Amboco Tours & Travel Services

Robert Schumanring 15, Vlaardingen

Meer over Amboco Tours & Travel Services →