Categorieën

Service

Waterweg Werkt: Van IJzerkoekjesijs tot 3D-printen

Waterweg Werkt: Van IJzerkoekjesijs tot 3D-printen
Nieuws

Waterweg Werkt: Van IJzerkoekjesijs tot 3D-printen

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 31-05-2015
  • Nieuws
Waterweg Werkt: Van IJzerkoekjesijs tot 3D-printen

VLAARDINGEN – Vlaardingen moet vier steden voor laten gaan waar het de grootte van de haven betreft, maar heeft  wel een aantal bedrijven die in de top van de wereld meedraaien. Gisteren was het allemaal te zien op de open bedrijvendag, die dit keer vanwege het regionale karakter de benaming “Waterweg Werkt” droeg. De officiële start was ’s ochtends om tien uur bij het Delta Hotel waarna veel Vlaardingers, Schiedammers en Maasluizers auto, fiets of de bus pakten en talloze bedrijven bezochten. Ook een aantal Vlaardingse ondernemers trok er op uit in het gezelschap van wethouder Ruud de Vries.

Bij het bedrijf Kreber aan de Koningin Wilhelminahaven kon je een reis door de tijd maken en waren er producten te zien die met een 3D-printer gemaakt waren. Bij Klasmann-Deilmann in Schiedam lagen grote voorraden veen uit heel Europa te wachten om verwerkt te worden tot potgrond en bij Royal Dahlman in Maassluis waren er verschillende demonstraties van hoe men daar voor bedrijven tot in de Golfstaten industriële filterinstallaties maakt.

Overigens was in elk bedrijf wel aan de jeugd gedacht met verschillende op jongeren gerichte activiteiten. De ijskar bij Kreber mocht echter niet alleen bij de jeugd maar ook bij volwassenen op warme belangstelling rekenen, vooral vanwege het ijzerkoekjesijs. Kortom, Waterweg Werkt was een succes op elk gebied !