Van Kortenhof fietsen: en dat is vijf!

23-02-2015 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Met in totaal vier winkels in Maassluis, Maasdijken Vlaardingen vonden Miranda en Nicole van Kortenhof het in eerste instantie wel ‘even goed zo’. Misschien was het nu wel eens tijd om af en toe weer eens een vrije dag te hebben in een stabiele situatie. Het ondernemersbloed begon echter zo’n twee maanden geleden weer te borrelen toen ze een kans zagen in Vlaardingen Centrum. Rijwielhandelaar Koevermans aan de Van der Driftstraat stopte ermee en vlakbij, aan het Veerplein nummer 8, was er een geschikt pand vrij.

Na twee maanden voorbereiding werd tenslotte gisteren de nieuwe winkel geopend. ,,We moeten oppassen het niet gewoon te gaan vinden’’, aldus Miranda van Kortenhof. ,,Nel Hilversum, collega ondernemer van het naburige Partyeiland heeft ons geholpen er uiteindelijk een officieel momentje van te maken, met het doorknippen van een lintje en alles’’. Het was vader Van Kortenhof, die in 1974 het roer overnam van zijn vader (in 1961 de grondlegger van de rijwielhandel), die de schaar mocht hanteren om exact twaalf uur. Hierna stroomden niet alleen vrienden, familie en collega-ondernemers toe om hun felicitaties over te brengen maar ook kwamen er behoorlijk wat klanten die de eerste dag al tot een onverwacht succes maakten.

Natuurlijk ontbrak ook de politiek niet: VVD fractievoorzitter Vera Kalf, altijd fervent voorstander van koopzondagen, was één van de eersten. ,,Makkelijk toch, als je uit de kerk komt en je hebt een lekke band, om dan hier even langs te kunnen om die te laten plakken?'', grapte ze.

De winkel van Van Kortenhof is méér dan een fietsenwinkel. Je kunt hier niet alleen terecht voor de nieuwste e-bikes, maar ook voor een keur aan accessoires en ze hebben een werkplaats waar kleine reparaties snel uitgevoerd kunnen worden terwijl je zelf even gaat shoppen. Meer weten ? Klik dan hier.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date