Categorieën

Service

Trots de weg op

Trots de weg op
Bedrijven nieuws

Trots de weg op

  • Redactie
  • 25-09-2014
  • Bedrijven nieuws
Trots de weg op

Fotografie: Hanane Barad

VLAARDINGEN - Sinds begin deze maand werken Bas, Musab en Mitchell als chauffeur van de Argos Mobiel. En daar zijn ze met recht trots op. Tot voor kort werkte het drietal, vanwege hun arbeidsbeperking, bij TBV, het sociale werk- en ontwikkelbedrijf van Vlaardingen. Ook buiten TBV wilden zij hun talenten verder ontplooien. Samen met begeleiders verkenden ze de mogelijkheden bij reguliere werkgevers. Met succes!

Onlangs nodigde Dam-Nederland de heren uit voor een sollicitatiegesprek. Wel wat zenuwachtig, maar positief gestemd en goed gemotiveerd gingen zij enthousiast het gesprek aan met hun mogelijk toekomstige werkgever. Constructieve gesprekken, waarbij niet achteruit geblikt werd maar vooral vooruitgekeken. De werkgever zag het talent en de potentie van de kandidaten en nodigde ze uit voor de volgende ronde: testritten in de elektrische voertuigen van Argos Mobiel. Inmiddels rijden Bas, Musab en Mitchell regelmatig senioren van hot naar her voor een bezoekje aan de markt, een ritje naar de kapper of om gezellig bij iemand op de koffie te gaan.

Zorgvuldige begeleiding
Bij de afdeling Sociale Zaken en Werk van de gemeente werkt een team Detacheren en Begeleid Werken. Dit team hanteert een zorgvuldige aanpak om mensen met een arbeidsbeperking te begeleiden naar werk buiten TBV. Het begint met het zoeken en vinden van geschikte werkplekken en het aangaan en onderhouden van goede relaties met bedrijven. Daarnaast bereidt het team de medewerkers voor op werk buiten de vertrouwde omgeving van TBV. Die voorbereiding bestaat onder meer uit het aangaan van nieuwe uitdagingen binnen TBV, training, voorlichtingsbijeenkomsten, bedrijfsbezoeken en stages. Tijdens stages en detacheringen blijft het begeleidingsteam nauw betrokken. Het team zorgt voor afstemming en persoonlijke begeleiding van zowel de medewerker als de nieuwe werkgever.