Categorieën

Service

Stroomopwaarts stap dichterbij

Stroomopwaarts stap dichterbij
Nieuws

Stroomopwaarts stap dichterbij

  • Redactie
  • 30-01-2015
  • Nieuws
Stroomopwaarts stap dichterbij

De drie burgemeesters, Koos Karssen, Bert Blase en Cor Lamers, ondertekenen de gemeenschappelijke regeling voor het regionaal participatiebedrijf Stroomopwaarts MVS. fotografie: Ron van Rossum

VLAARDINGEN - Burgemeesters Koos Karssen (Maassluis), Bert Blase (Vlaardingen) en Cor Lamers (Schiedam) hebben vandaag de gemeenschappelijke regeling voor het regionaal participatiebedrijf Stroomopwaarts MVS ondertekend. In deze regeling wordt de structuur van de nieuwe organisatie beschreven. Hiermee is de daadwerkelijke start van Stroomopwaarts MVS weer een stap dichterbij gekomen. In deze organisatie vormen de drie sociale diensten en de drie werkleerbedrijven van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam samen het regionaal participatiebedrijf Stroomopwaarts MVS. 

Stroomopwaarts MVS gaat de Participatiewet uitvoeren en wil mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt stimuleren, ondersteunen en activeren zodat ze weer aan het werk kunnen. De inrichting van het nieuwe bedrijf vindt gefaseerd plaats. Naar verwachting is het regionaal participatiebedrijf medio 2015 operationeel. De plaatsing van de medewerkers in het nieuwe bedrijf start nadat de vakbonden het sociaal plan hebben ondertekend.