Categorieën

Service

Ontdek de toekomst op de Open Bedrijvendag

Ontdek de toekomst op de Open Bedrijvendag
Bedrijven nieuws

Ontdek de toekomst op de Open Bedrijvendag

  • Redactie
  • 22-07-2014
  • Bedrijven nieuws
Ontdek de toekomst op de Open Bedrijvendag

VLAARDINGEN - IKV Ondernemend Vlaardingen organiseert zaterdag 4 oktober de tweede Open Bedrijvendag Vlaardingen. Ook dit jaar wordt er een unieke route uitgestippeld langs 20 innovatieve bedrijven in en rondom de stad. De dag heeft als thema: ‘Met het oog op de toekomst’. 

Vorig jaar namen we een duik in de historie van de Vlaardingse bedrijven, nu richten we onze blik op de toekomst. Duurzaamheid, innovatie en de nieuwste high-tech snufjes komen op deze dag voorbij. Gezien het thema van de dag, worden er dit jaar geen gebruik gemaakt van bussen, maar worden er prachtige themafietstochten uitgezet langs de route. 

Voor wie?
Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen. IKV Ondernemend Vlaardingen nodigt alle inwoners van Vlaardingen en de regio graag uit om te bekijken welke – vaak verrassende - activiteiten er plaatsvinden achter de bedrijfspoorten. Deelname is gratis. In samenwerking met scholen wordt er een apart excursieprogramma voor scholieren opgezet. Zo kunnen zij kennis maken met de bijzondere kanten van de techniek, de haven en andere sectoren. 

Waar is iets te ontdekken?
De eerste deelnemers zijn bekend: Beelen Rotterdam, Bree’s New World, Delta Hotel, met muzikale bijdrage van Arne van der Zande drive-in show, De Kroepoekfabriek, DFDS Seaways, Houdijk Holland, Irado, Jansen Recycling Group, Kloet Onderhoud, Stadsgehoorzaal Vlaardingen, Steensma (voorheen Damco), Vopak Terminal Vlaardingen en Wijnkoperij Hosman Frères. Deze bedrijven organiseren van 10.00 – 16.00 uur rondleidingen achter de schermen en leuke activiteiten voor jong en oud. Van Kortenhof verzorgt de fietstocht. 

Extra programma
Rondom de Open Bedrijvendag vinden er nog meer activiteiten plaats. Zo organiseert Viva la Vida Events een ondernemersbeurs voor kleinere bedrijven en vertoont Filmtheater Het Zeepaard een film die bij het thema ‘Met het oog op de toekomst’ past. Bedrijven die ook aan de Open Bedrijvendag mee willen doen, kunnen zich aanmelden bij IKV Ondernemend Vlaardingen. Initiatieven van andere organisaties die bij het thema passen, zijn ook van harte welkom om aan te sluiten in de programmering.