Dementievriendelijke uitvaartzorg

12-02-2018 In memoriam Advertorial

VLAARDINGEN -  Uitvaartplanners komen steeds vaker in aanraking met dementie onder nabestaanden. Melati uitvaartzorg is naar aanleiding hiervan op zoek gegaan hoe je een familie met een nabestaande met dementie, kunt helpen om deze nabestaande persoonlijk afscheid te laten nemen en onbelemmerd bij een uitvaartbijeenkomst betrokken te laten zijn.

Gelukkig is er nu een opleiding in Nederland waar je kunt leren om te gaan met dit soort situaties. Waar onze uitvaartplanners nu geleerd hebben hoe je een familie hierin goed kunt helpen en begeleiden. Daarom zijn wij trots om onszelf een van de eerste dementievriendelijke uitvaartorganisaties in de regio te mogen noemen. Melati Uitvaartzorg ontving voor deze inzet de sticker ‘Samen dementievriendelijk’ van Alzheimer Nederland.


Oma heeft dementie en nu is opa overleden...

Vertellen we oma dat opa dood is? Laten we oma afscheid nemen? Nemen we oma mee naar de uitvaart? Krijgt oma hier überhaupt wat van mee?
Dit is een aantal van de vragen die families de afgelopen jaren steeds vaker stellen bij de regeling van een uitvaart. Wij zochten en vonden antwoorden. De conclusie: er zijn veel goede redenen om oma toch bij de uitvaart te betrekken. Het buiten sluiten van een nabestaande met dementie bij het afscheid van een geliefde naaste kan voelen als een dubbel verlies en daarmee tot dubbel verdriet.

Melati uitvaartzorg wil dat het steeds vanzelfsprekender wordt om een nabestaande met dementie te betrekken bij afscheid en uitvaart. Daarom zijn al onze uitvaartplanners nu opgeleid als dementievriendelijke uitvaartverzorger. Hiermee helpen wij onnodig verdriet te voorkomen en een steentje bij te dragen aan de acceptatie van deze ziekte. Wij zijn er in ieder geval klaar voor om families hierin te begeleiden.

Heeft u vragen hierover en wilt u weten wat Melati uitvaartzorg hierbij voor u kan betekenen? Neemt u dan gerust contact met ons op via 010 - 230 68 45

Gerelateerd