Zwemmarathon KWF in de Kulk smaakt naar meer

20-06-2016 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Op zaterdagavond stonden om zeven uur meer dan honderd deelnemers aan de start van de eerste zwemmarathon in het Vlaardingse zwembad de Kulk. Na het welkomwoord van bestuursvoorzitter Myra Houdijk, gaf Kulky het startsein en gingen de eerste twaalf zwemmers op weg voor hun eerste serie baantjes.

Twaalf teams uit Vlaardingen en omstreken gingen de strijd met de klok aan, gedurende es uur lang één zwemmer in de baan. Teamleden wisselden elkaar onder leiding van hun coaches en volgens eigen strategie af.

Alle ingrediënten voor een geslaagde avond waren aanwezig; enthousiaste deelnemers, gezellig publiek, muziek van DJ Chris en Kees met dubbel OO en hapjes en drankjes uit de brasserie. Hoofddoel was uiteraard om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen voor het KWF, maar er zat een klein wedstrijdelement in, voor de teams met de meeste gezwommen banen en het team met het hoogste bedrag aan ingezameld sponsorgeld was er na afloop een heerlijke taart.

Team ZVVS zwom de meeste banen (951) en team S2US zamelde het hoogste sponsorbedrag in. De sfeer zat er goed in en toen de cheque, tijdens het zwemmen, aan het KWF werd overhandigd, brak er even een spannend moment aan. Terwijl er gewoon doorgezwommen werd, kon de organisatie van de zwemmarathon het KWF een cheque overhandigen met de voorlopige eindstand van € 6.270,-. Dit was goed voor een applaus van alle aanwezigen.

Met nog zo’n twee uur op de klok te gaan, beleefden al de deelnemers even een kort dip-momentje, maar het enthousiasme leed er niet onder en de opzwepende muziek en het optreden van Kees met dubbel OO, sleepte iedereen er doorheen.

Alle deelnemers, of ze nou beginner waren of wedstrijdzwemmer, hebben alles gegeven totdat de DJ de laatste minuut aankondigde. En ja……. Daar was het eindsignaal; 01.00 uur op de klok. We did it! De ontlading was merkbaar; alle deelnemers blij, tevreden, moegestreden…

Wethouder Arnout Hoekstra bedankte de organisatie en sloot zijn dankwoord af met de tekst: ‘Volgens mij; gewoon tot volgend jaar!’ Deze uitdaging neemt de organisatie met beide handen aan en we gaan er dan ook vanuit dat de Zwemmarathon in de Kulk ook in 2017 gewoon in de agenda’s kan.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date