Zorg voor gasten centraal in De Margriet, ook in Coronatijd

15-06-2020 Gezond Redactie

bewonerskamer hospice De Margriet.

VLAARDINGEN - Hospice De Margriet maakt dankbaar gebruik van de versoepelingen die er zijn gekomen in de maatregelen die sinds maart moeten voorkomen dat het Coronavirus zich verspreidt. Sinds begin deze maand zijn de vrijwilligers weer aanwezig om de bewoners van de hospice bij te staan.

Die werden na vanaf 15 maart uit De Margriet geweerd, omdat velen van hen ook zelf in de risicovolle leeftijdsgroep zitten. Dat kon ook omdat Careyn, verantwoordelijk voor de verpleegkundige zorg in het hospice, extra hulp aanbood. "We bedanken Careyn en onze verzorgenden en verpleegkundigen voor hun flexibiliteit en extra inspanningen", zegt coördinator Els Wijnhorst. "Dankzij hen blijft de zorg voor onze bewoners gewaarborgd."

De Margriet besloot wel het aantal plekken terug te schroeven van vijf naar vier en ook strenge bezoekersmaatregelen te nemen. "Helaas", aldus Wijnhorst. Nu zijn ook de bezoekersreglementen versoepeld, dat scheelt. "Uiteraard blijven de nodige hygiëne maatregelen wel van kracht." Wijnhorst hoopt in juli de inzet van vrijwilligers verder te kunnen uitbreiden.

Voor info: www.hospicedemargriet.nl.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date