Categorieën

Service

Ziekenhuistuin feestelijk geopend

Ziekenhuistuin feestelijk geopend
Gezond

Ziekenhuistuin feestelijk geopend

  • Redactie
  • 30-09-2015
  • Gezond
Ziekenhuistuin feestelijk geopend
VLAARDINGEN / SCHIEDAM / MAASSLUIS - De ziekenhuistuin van Franciscus Vlietland is vandaag feestelijk geopend door de burgemeesters van Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Dankzij Stichting Vrienden Vlietland Ziekenhuis, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., het De Grootfonds en verschillende sponsoren en donateurs kunnen patiënten, bezoekers en medewerkers nu genieten van een mooi ingerichte tuin.

De aanleg van de ziekenhuistuin was een onderdeel van de nieuwbouw dat nog niet was gerealiseerd. Na de ingebruikname van het nieuwe gebouw eind 2007 heeft men zich gericht op het inrichten van de zorgprocessen en het geven van optimale zorg. De tuin bleef ondertussen een grasveld, enkel versierd met de beelden uit de voormalige ziekenhuistuinen.


Begin van iets moois

Ondanks dat alleen de eerst fase van het project is voltooid, ligt de tuin er prachtig bij. Het is een fijne plek voor patiënten, bezoekers en medewerkers om een frisse neus te halen of van het zonnetje te genieten. Vanuit de Nolet Hal en een groot deel van het ziekenhuis is het zicht op de tuin nu een genot voor het oog. Burgemeester Lamers: ,,In de regio zijn we in de gelukkige omstandigheid dat er verschillende partijen zijn, die een zeer grote maatschappelijke betrokkenheid hebben met de regio en ook met het ziekenhuis. Deze partijen hebben deze tuin bij het ziekenhuis mogelijk gemaakt. Voor de tweede fase willen we uiteindelijk nog meer beplanting, plantenbakken en een mooie pergola plaatsen. Maar daar zijn nog geen financiële middelen voor en daar worden nog extra sponsoren gezocht’’.