Wonen en zorg op het Erasmusplein

13-10-2022 Gezond Redactie

Van links naar rechts: Linda Schwartzmans (manager services vastgoed Ipse de Bruggen), Fred Fillekes (directeur Kind en jeugd Ipse de Bruggen), Henny Westdijk (Directeur Services Ipse de Bruggen), wethouder Ivana Somers-Gardenier, wethouder Jacky Silos. foto: Roel Dijkstra Fotografie

VLAARDINGEN - De gemeente Vlaardingen en Ipse de Bruggen hebben woensdag 12 oktober een intentieovereenkomst ondertekend over de gezamenlijke ontwikkeling van een zorgaccommodatie en zorgappartementen van Ipse de Bruggen en reguliere koopappartementen. Het combinatiegebouw wordt gebouwd op het braakliggende terrein tussen het Erasmusplein en de nieuw aan te leggen Spinozastraat, waar voorheen de st. Willibrorduskerk stond.

De huidige accommodatie van Ipse de Bruggen is nu gevestigd aan de Marnixlaan. Omdat het gebouw niet meer voldoet aan de huidige standaarden, is vervanging op termijn noodzakelijk. In juni 2021 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten in gesprek te gaan met Ipse de Bruggen over de nieuwbouw van een accommodatie met reguliere en zorgappartementen. Dit heeft geresulteerd in de ondertekende overeenkomst Als meer zicht is op een concreter plan, wordt de omgeving betrokken.

,,Met deze overeenkomst zorgen we samen met Ipse de Bruggen voor een ontwikkeling op het gebied van wonen en zorg die Vlaardingen nodig heeft. Het past helemaal binnen de Vlaardingse Woonvisie en draagt bij aan de enorme vraag naar extra kwalitatieve woningen in de stad'', aldus wethouder Ivana Somers-Gardenier (o.a. Bouwen en Wonen, Stadsprogramma Leefbaarheid).

Henny Westdijk, Directeur Services van Ipse de Bruggen, is blij met de ondertekening van de intentieverklaring: ,,Hiermee hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt in de samenwerking met de gemeente voor de bouw van een nieuw KDC en zorgwoningen. Al langer zijn we op zoek naar een nieuwe locatie voor het KDC in Vlaardingen. Aan het Erasmusplein ontstaat nu ook nog de mogelijkheid om zorgwoningen te realiseren. Hiermee kunnen we onze huisvesting functioneel verbeteren en verduurzamen,''

,,Dit is een mooie locatie in Vlaardingen voor zorg(woningen) midden in de wijk. De mensen die zorg nodig hebben zijn zo volwaardig onderdeel van de Vlaardingse samenleving. Deze ontwikkeling geeft een impuls aan de gewenste kwaliteitsverbetering van de Westwijk'', aldus wethouder Jacky Silos (o.a. Zorg, Stadsprogramma Nieuwe Westwijk).


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date