Wereld Alzheimer Dag: Samen op Pad

07-09-2022 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Op woensdag 21 september wordt overal ter wereld stilgestaan bij de gevolgen van dementie, ook in onze regio. Alzheimer Nederland organiseert op die dag in Vlaardingen verschillende activiteiten. We willen in onze regio samen op pad naar een dementievriendelijke samenleving. Dat gebeurt ten eerste door actief verspreiden van informatie en aangaan van gesprekken.

Iedereen moet onder ogen zien dat dementie een toenemend probleem is dat binnenkort een op de vijf mensen zal treffen. Al die duizenden mensen met dementie in onze regio verdienen begrip, acceptatie en steun om mee te blijven doen. In Vlaardingen is er in de bibliotheek in de Waalstraat een informatiestand waar iemand van Alzheimer Nederland aanwezig is met informatie of voor een praatje, ook liggen er boeken over dementie; tijden 11:00 – 15:00 uur. Ook wordt daar om 19:30 uur een lezing gehouden door Marjan van Dorp over ‘Activiteiten voor mensen met dementie’, einde 21.30 uur.

Daarnaast wordt in samenwerking met Seniorenwelzijn, Vlaardingen In Beweging, Samen Ondernemend Leren (SOL) en Minters Mantelzorg een gezellige bijeenkomst onder het genot van een kopje koffie georganiseerd. Vanaf 10:00 uur - 12:00 uur bent u welkom op de locatie de Bijenkorf /Reigerlaan. Vanaf 14:00 uur - 16:00 uur bent u welkom op de Abeltasmanlaan/Maasboulevard. Op beide locaties kunt u met een begeleider een ritje maken op de duo fiets van Blij fietsen Vlaardingen. Samen met Samen Ondernemend Leren (SOL) kun u bewegen op muziek. Er is een stand met foldermateriaal en vragen over dementie kunt u stellen aan de voorlichter.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date