Vier bewoners Vaartland aan coronavirus overleden

04-11-2020 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Vier bewoners van Zorgcentrum Vaartland zijn de afgelopen week overleden aan het coronavirus. Het aantal zieken is opgelopen tot 41 op een totaal van 160 bewoners. Dat laat de Frankelandgroep vandaag weten.

De regio Rotterdam is momenteel de grootste brandhaard van het coronavirus in Nederland. Daarbij springen met name Vlaardingen en schiedam er in negatieve zin uit. Vlaardingen staat op plek 2 in de lijst met meeste besmettingen per 100.000 inwoners, Schiedam staat op 3. Zij moeten alleen Bunschoten (provincie Utrecht) voor laten.

De situatie is zo ernstig dat ziekenhuizen de hulp van het leger hebben ingeroepen vanwege een tekort aan verplegend personeel. Ook in de verpleeghuizen in de regio gaat het niet goed. De Frankelandgroep is al op 22 oktober gestart met aangescherpte maatregelen om verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen. ,,Echter, de realiteit haalt ons in en het aantal coronabesmettingen neemt helaas ook binnen onze locaties en bij onze thuiszorg in hoog tempo toe.''

De Frankelandgroep heeft daarom afgelopen maandag weer extra maatregelen genomen. Daaronder echter niet het sluiten van afdelingen van Vaartland. de units blijven open. Bezoek blijft dus mogelijk, al is dat wel onder strikte voorwaarden.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date