Categorieën

Service

Veilig tatoeëren bij Dutch Ink

Veilig tatoeëren bij Dutch Ink
Winkelen

Veilig tatoeëren bij Dutch Ink

  • Redactie
  • 16-04-2015
  • Winkelen
Veilig tatoeëren bij Dutch Ink

VLAARDINGEN – De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt consumenten voor tatoeages met gevaarlijke kleurstoffen. Naar schatting een derde van alle op de Nederlandse markt beschikbare en gebruikte tatoeage-inkten bevat stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Eén van de tatoeëerders in Vlaardingen, Dutch Ink, begrijpt dat de berichtgeving hierover onrust veroorzaakt bij consumenten. Eigenaar Kay Bak van Dutch Ink wil graag reageren, al is het maar om consumenten duidelijkheid te geven over hoe er bij het bedrijf aan de George Stephensonweg gewerkt wordt:

,,De NVWA doet op dit moment onderzoek naar fabrikanten die inkt leveren met verhoogde concentraties poly aromatische koolwaterstoffen (pak’s)  erin. In normaal Nederlands word hier de deeltjes bedoeld die je ook aantreft op vlees dat zwartgeblakerd van de BBQ komt. Onze inktleverancier  heeft één op één contact met de NVWA. Wij hebben op onze beurt zeer frequent contact met de GGD over gezondheidseisen en risico’s. Als er ontwikkelingen zijn in onze branche die alarmerend zijn weten wij zeker als eerste wat er speelt en brengen wij dit naar buiten: Wij nemen geen enkel risico met consumenten ! Wij van Dutch Ink vinden het onze plicht om alles te onderzoeken en te informeren naar dergelijke risico's.

Voor zover we zelf kunnen nagaan betreft het werken met inkt die pak’s en mogelijk andere gevaarlijke stoffen voornamelijk tatoeëerders/shops die hun inkt online kopen vanuit China; daar komt veel niet gecontroleerde inkt met nagemaakte stickers van wel betrouwbare Europese leveranciers vandaan. De tatoeëerders die deze inkt kopen willen goedkoper uit zijn om op deze manier te besparen op de kosten.

Wij van Dutch Ink zeggen dan ook altijd: Wij zijn niet de goedkoopste (ook niet de duurste) maar als je voor goedkoop gaat, gaat het altijd ten koste van iets! In ieder geval is al onze inkt afkomstig uit Europa van betrouwbare fabrikanten. Onze leverancier garandeert ons dat de veiligheid van de consument voor alles gaat. Kortom, we volgen de ontwikkelingen op de voet en schakelen dagelijks terug met de instanties die hierover gaan’’.