Tsjechische kunstenares exposeert in Het Zonnehuis

23-06-2017 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Op zaterdag 24 juni wordt in Het Zonnehuis de expositie geopend van de Tsjechische kunstenares Hana Horská. De kunstenares komt uit Moravská Třebová, de zusterstad van Vlaardingen. De expositie wordt om 11.00 uur officieel geopend door de burgemeester van Vlaardingen, mevrouw Annemiek Jetten. 

Hana Horská, kunstschilderes en grafisch ontwerpster, is geboren in Moravská Třebová op 16 mei 1963. Voor haar moderne kunstwerken maakt zij zowel gebruik van klassieke olieverftechnieken, als van softwareprogramma’s voor computergraphics. De kunstenares is van mening dat haar hand wordt geleid door liefde, de enige kracht die de wereld verandert om een betere plek te zijn. Hana Horská heeft haar kunstwerken al eerder geëxposeerd in Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Nederland, Slowakije, Duitsland, Polen en Tsjechië.

De expositie is tot stand gekomen met medewerking van de Tsjechische kunstenares, de stichting Vrienden van Moravská Třebová en Zonnehuisgroep Vlaardingen en is te bezichtigen tot 31 juli.

Vlaardingen heeft al sinds 1992 een vriendschapsband met de Tsjechische plaats Moravská Třebová. De stichting Vrienden van Moravská Třebová onderhoudt deze band op verschillende vlakken zoals Kunst en Cultuur, Sport, Onderwijs, Gezondheidszorg en ouderenzorg, Economie, Toerisme en Milieu. Het bestuur van de stichting Vrienden van Moravská Trebová bestaat uit vertegenwoordigers van diverse maatschappelijke sectoren. Deze stichting heeft al veel stedenbandactiviteiten georganiseerd, deze hebben tot vele mooie ontmoetingen en resultaten geleid.

Moravská Třebová en Vlaardingen werken samen en inspireren elkaar hoewel hun geschiedenis sterk verschilt en de steden meer dan duizend kilometer uit elkaar liggen. Een website voor de stichting is in wording.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »Altijd Up-to-date