Strijd mee tegen kanker: doneer taxussnoeisel!

07-06-2016 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Heeft u taxus baccata in uw tuin? Breng dan het snoeisel van deze haagplant naar de milieustraat van Irado in Vlaardingen. U helpt zo mee in de strijd tegen kanker, want de jonge takken van de taxus zijn een basisgrondstof voor chemokuren. Brengen kan van 15 juni tot 31 augustus tijdens de openingstijden van de milieustraat.

Net als vorig jaar doen gemeente Schiedam en Vlaardingen weer mee aan de landelijke inzamelactie van Stichting Vergroot de Hoop om zoveel jonge en schone taxusscheuten in te zamelen ten behoeve van de strijd tegen kanker. De inzamelactie loopt van 15 juni tot 31 augustus, want dan is de basisgrondstof voor chemotherapie aanwezig in de Taxus. Elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor 1 chemotherapie en verhoogt het bedrag dat gedoneerd wordt aan kankerbestrijding. Bij de milieustraten staan speciale verzamelbakken voor het taxussnoeisel.

 

Jonge en schone takken

Het snoeisel moet wel voldoen aan een aantal voorwaarden, anders kan het niet goed verwerkt worden. Zo zijn alleen eenjarige scheuten bruikbaar en mogen de takken maximaal 30 centimeter lang zijn. Dikke, bruine, houterige takken, takken zonder naalden of volledig gerooide struiken zijn helaas niet bruikbaar. Ook moet het taxussnoeisel ‘schoon’ zijn, dus niet vermengd met andere materialen. Dat kan bijvoorbeeld door een doek of zeil op de grond te leggen voordat u de taxushaag gaat snoeien.

 

Vergroot de hoop, verklein de kans op kanker


Irado en de gemeente Vlaardingen en Schiedam hebben zich aangesloten bij de landelijke inzamelactie Vergroot de Hoop, waarbij de jonge takken van taxus gebruikt worden voor de aanmaak van kanker bestrijdende geneesmiddelen. Voor meer informatie over deze landelijke actie kijkt u op vergrootdehoop.nl  . Voor meer informatie, resultaten over de lokale inzamelingsactie kijkt u op: irado.nl   

De milieustraat in Vlaardingen is open: maandag tot en met vrijdag van  8-16 uur, zaterdag 9-15 uur.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date