Categorieën

Service

Spinning Event levert recordbedrag op !

Spinning Event levert recordbedrag op !
Gezond

Spinning Event levert recordbedrag op !

  • Redactie
  • 21-03-2016
  • Gezond
Spinning Event levert recordbedrag op !

Fotografie: Sandy Struijs

VLAARDINGEN – Op zondag 20 maart heeft het Spin For Life Spinning Event in Vlaardingen €103.000,01 bij elkaar gefietst voor Stichting Villa Joep,. Het doel van deze stichting is: neuroblastoom kinderkanker de wereld uit. Deze sportieve fondsenwervingsactie is al jaren een van de grotere evenementen in Nederland. Villa Joep heeft in 12 jaar al ruim acht miljoen opgehaald om onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker, een zeldzame en agressieve vorm, te financieren.

 

Bloed, zweet en tranen

Ruim 700 deelnemers fietsten zich in het zweet op 175 fietsen die 8 uur draaiende werden gehouden. Sander Janson, presentator bij RTL, praatte het evenement met veel energie, passie en gezelligheid aan elkaar. “Het is geweldig weer bij het Spin For Life Spinning Event in Vlaardingen aanwezig te zijn. De sfeer en de inzet van alle vrijwilligers, deelnemers en sponsors is ongelofelijk. Het is prachtig te zien dat iedereen zich zo inzet voor Villa Joep”, aldus Sander.

Overmand door emoties nam Leontine Heisen, oprichtster van Villa Joep, sprakeloos de cheque in ontvangst. “Dit evenement in Vlaardingen geeft mij echt een familiegevoel. De organisatie is een hecht team, alle deelnemers zetten zich voor de volle honderd procent in, het is echt een feest,” sprak Leontine.

 

Doorbraak in 2015

In 2015 hebben onderzoekers van het AMC opnieuw een afwijking in het DNA van neuroblastoomtumoren ontdekt. De resultaten van dit onderzoek zijn gepubliceerd in het toonaangevende blad Nature Genetics. Dit is weer een belangrijke doorbraak in het onderzoek en de strijd naar deze vorm van kinderkanker. Door deze ontdekking is nu voor 70% van de agressieve neuroblastoom tumoren de belangrijkste genetische afwijking vastgesteld. Een geweldige stimulans voor de jarenlange inzet van veel vrijwilligers, sponsors en donateurs. Hier doen ze het voor!

 

Bekijk de unieke sfeer van dit geweldige evenement op spinningevent.nl .