Roze lintje voor Borstkliniek Rijnmond Noord

04-09-2014 Gezond Redactie

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Borstkliniek Rijnmond Noord is beloond met het felbegeerde roze lintje door Borstkanker Vereniging Nederland (BVN). Hiermee geeft BVN aan dat de zorg rondom borstkanker voldoet aan de eisen patiëntgerichte borstkankerzorg, die in samenwerking met ervaringsdeskundigen en samenwerkingspartners zijn opgesteld. 

Het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam en het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam hebben hun krachten gebundeld in een gezamenlijke borstkliniek: Borstkliniek Rijnmond Noord. Borstkliniek Rijnmond Noord diagnosticeert en behandelt vrouwen en mannen met borstaandoeningen, zowel goedaardig als kwaadaardig. Een multidisciplinair team zorgt voor een snelle diagnose, persoonlijke begeleiding en een optimaal nazorgtraject. Borstkliniek Rijnmond Noord heeft twee behandellocaties: het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam en het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam. 

De BVN heeft de Monitor Borstkankerzorg ontwikkeld om borstkankerpatiënten en hun naasten inzicht te geven in het zorgaanbod van ziekenhuizen. De monitor laat zien hoe de borstkankerzorg in een bepaald ziekenhuis is georganiseerd en hoe patiënten deze zorg hebben ervaren. In de monitor zijn de ziekenhuizen die voldoen aan de vijf vereiste en aan zeven van de tien aanvullende eisen met een roze lintje gemarkeerd. Patiënten kunnen zo (samen met de huisarts) een gemotiveerde keuze maken voor een ziekenhuis. Maar ook ziektekostenverzekeraars maken gebruik van indexen zoals de Monitor Borstkankerzorg bij het bepalen van hun zorginkoop.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date