Rolstoelhuurauto biedt vrijheid

20-09-2016 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Cora Vermaas heeft de sleutels van de Vlaardingse Zonnebloemauto. Zij kreeg die van onder andere wethouder Cees Oosterom en Frans Touw, locatiemanager van Soenda in Vlaardingen. Dit zorgcentrum is de verhuurlocatie van deze nieuwe aangepaste rolstoelhuurauto. Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. sponsort de Zonnebloemauto de komende drie jaar. Vermaas is gebonden aan een elektrische rolstoel. Zij gaat binnenkort met de Zonnebloemauto een dagje eropuit.

 

BewegingsvrijheidDe Zonnebloemauto is te huur voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of een scootmobiel. Wanneer iemand door een lichamelijke beperking zijn leven in een rolstoel doorbrengt, ziet de wereld er vaak anders uit. Een eigen auto aanpassen is kostbaar en het openbaar en aangepast vervoer hebben beperkingen. De Zonnebloemauto geeft de huurder bewegingsvrijheid. De huurder bepaalt zelf waarheen en wanneer hij gaat. Hij kan ook nog eens familieleden of vrienden meenemen. Achterin de auto is een rolstoelplaats. Wethouder Oosterom bij de overhandiging van de sleutels: ,,Ik vind het een fantastisch initiatief, de Zonnebloemauto. Als gemeente zetten we ons ook in voor mensen in een kwetsbare situatie. Ik ben daarom trots op de gemeente Vlaardingen, dat we deze auto nu ook hebben. Ik wil er zelf ook wel eens in rijden. Noteer mijn naam maar als vrijwillig chauffeur’’.

 

Huren


Het ophalen van de Zonnebloemauto kan bij zorgcentrum Soenda aan de Soendalaan 2 in Vlaardingen. Om als rolstoel- of scootmobielgebruiker de auto te kunnen huren, kan de huurder via zonnebloem.nl/zonnebloemauto een pas aanvragen. Die pas kost eenmalig 10 euro. Een dag autohuur kost 40 euro. Daarbij zijn de eerste honderd kilometer inbegrepen. Iedere extra kilometer kost 0,20 eurocent. Alle brandstofkosten zijn exclusief. Mocht de huurder geen chauffeur hebben, dan beschikt de Zonnebloem over een pool van vrijwillige chauffeurs in de regio Vlaardingen.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date