Priklocatie Vlaardingen niet eerder open dan 'eind deze maand'

11-05-2021 Gezond Redactie


VLAARDINGEN - De vaccinatielocatie van de GGD Rotterdam-Rijnmond in Vlaardingen gaat mogelijk eind mei open.

Dat stelt een woordvoerster van de gezondheidsdienst. De GGD heeft een volgorde bepaald waarin de centra die nog niet in gebruik zijn, de komende tijd worden geopend. Of definitief niet meer in gebruik zullen worden genomen, zoals het geval is in Brielle, Westvoorne, Krimpen aan den IJssel en Rotterdam-IJsselmonde. 
 
Aanstaande donderdag opent de vaccinatielocatie in Barendrecht, aldus de woordvoerster. "Daarna is Ridderkerk aan de beurt, en daarna Vlaardingen." De GGD Rotterdam-Rijnmond hanteert de afgelopen tijd een tempo van opening van één nieuwe prikplek per week. De woordvoerster verwacht dat het ook de komende weken zo zal gaan. "Ik verwacht eind mei", zegt ze over de opening van de Vlaardingse locatie. Zeker is er niets. "Opening hangt af van de leveringen van de vaccins."

Opening van nieuwe plekken om grootschalige in te enten is hard nodig, omdat de GGD van onze regio (Goeree-Overflakkee tot Krimpen aan den IJssel) het aantal dagelijkse prikken wil opvoeren van 4200 via zevenduizend volgende week naar zeventienduizend aan het eind van deze maand.

De Vlaardingse vaccinatielocatie is ingericht in gebouw C van het Unilevercomplex aan de Olivier van Noortlaan. Daar is de afgelopen tijd al door huisartsen ingeënt. In de uitgesproken verwachtingen over het openen van die faciliteit voor grootschalig inenten is door de GGD steeds gesproken van 'mei'.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date