Piek met Vlaardingers in GGD-teststraten

04-03-2021 Gezond Redactie

Foto: Paul Meuldijk

VLAARDINGEN – Nog niet eerder dit jaar legden zo veel inwoners van Vlaardingen bij de GGD een Coronatest af als afgelopen week. 1186 Inwoners van onze stad gingen naar een van de teststraten om zeker te weten al dan niet besmet te zijn met het virus. De voorafgaande week waren dat 936 mensen en de week daarvoor 562 mensen.

Het recordaantal stadgenoten dat zich liet testen stond dit jaar op 943, in week 1. De grootste toeloop met Vlaardingers ooit kregen de teststraten te verwerken half december, met 1573 tests.

Ook al waren er afgelopen week flink meer testen, net zoveel mensen als de voorgaande week kregen na de test te horen dat deze positief uitpakte: 132 mensen. Dat aantal was voordien in 2021 nog niet eerder in een week genoteerd. Toch valt die kleine piek aan besmette Vlaardingers in het niet met eind oktober, toen in een week 428 infecties werden vastgesteld.

Logisch gevolg van de toename van het aantal tests en de daling van het aantal positieve uitslagen is dat het aandeel positieve tests daalde naar 11,1 procent, van 14,1 procent de voorgaande week.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date