Opnieuw Vlaardinger besmet met coronavirus

06-06-2020 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - In Vlaardingen is een nieuwe besmetting met het coronavirus. Er zijn nu 275 mensen positief getest op het virus, 43 zijn of waren opgenomen in het ziekenhuis en er zijn er 29 overleden. In Maassluis zijn 63 inwoners zijn positief getest op het coronavirus, 20 van hen liggen of lagen in het ziekenhuis. Vier Maassluizers zijn aan het virus overleden. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het RIVM. 236 Schiedammers zijn besmet geraakt, van hen liggen er 57 in het ziekenhuis. 23 inwoners van Schiedam bezweken aan het coronavirus.

Het RIVM meldt vandaag landelijk 183 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus waardoor het totaal in Nederland stijgt naar 47.335. Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 6, gisteren stierven er 15 mensen aan het virus. In totaal zijn er in Nederland nu 6.011 mensen aan het coronavirus overleden. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, steeg met 3 naar 11.785.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Ook het aantal dodelijke slachtoffers ligt hoger. In de statistieken zijn alleen mensen opgenomen die positief zijn getest en vervolgens aan het virus zijn overleden. Huisartsen waarschuwen dat veel mensen aan het virus overlijden die niet in de statistieken voorkomen.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date