Ondernemersfonds Oostwijk geeft drie AED's aan de wijk

04-04-2019 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Het bestuur van het Ondernemersfonds van de Oostwijk stelt tijdens haar Jaarvergadering op donderdag 18 april voor om drie AED's (automatische externe defibrilators waarmee een stilstaand hart weer op gang gebracht kan worden) aan te schaffen. Die komen dan beschikbaar voor de bewoners (en natuurlijk ook ondernemers) van de Oostwijk.

De apparaten worden momenteel gepromoot door de Hartstichting en het Rode Kruis en kunnen levensreddend zijn bij een hartstilstand. In de wijk is al een aantal AED's aanwezig, maar die zijn vaak niet dag én nacht bereikbaar. Daarom roept het bestuur de hulp in van de wijkbewoners.

Wijkbewoners kunnen plek voordragen

Aan de bewoners van de Oostwijk wordt gevraagd om een aantal plekken voor te dragen die bij de omwonenden goed bekend, maar vooral goed bereikbaar zullen zijn. Daarvoor is het goed om te kijken wat er al in de wijk aanwezig is, en waar er gaten vallen. Elke dag worden in Nederland 35 mensen het slachtoffer van een hartstilstand, en wanneer niet binnen zes minuten wordt begonnen met handelen, dan is het vaak te laat om nog gereanimeerd te kunnen worden.

Het bestuur wil in haar begroting een bedrag van  € 5.000,- opnemen voor de aanschaf van drie exemplaren. Eén krijgt als bestemming het stadspark 't Hof, waar hij op een dag en nacht bereikbare plaats zal worden opgehangen. Voor de andere twee kunnen bewoners tot uiterlijk donderdagmiddag 18 april hun voorkeur doorgeven via fonds-oostwijk@ouwendijk.nl. Op de uitgekozen plekken zullen later dit jaar - samen met degene die de plek heeft voorgedragen - de AED's worden aangebracht.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date